Vrijwilligers maken het mogelijk

Kinderen vrij zien spelen, daar doe je het voor

Ons team

 

Aly Hiemstra

 

De eerste keer dat ik op Het Vogelnest kwam was ik gelijk verkocht: hoog gras gevuld met bloemen, stevige bomen en een heel charmant en authentiek gebouw. Deze prachtige – voor mij nog onbekende plek want ik had pas net een baby – bleek al ruim 50 jaar hét schoolreisje te zijn voor de kleuters van Utrecht en Bunnik. Hier kunnen kleine kinderen heerlijk kunnen ravotten en de natuur kunnen ontdekken en hier zet ik mij al jaren in als vrijwillig bestuurslid.

 

Ik word iedere keer weer blij als ik voor een vergadering of voor een klusdag het terrein op loop. Mijn beide kinderen zijn fan van mijn werk (ze denken dat het mijn baan is :)) en gaan graag mee als ik naar Het Vogelnest ga. Onze grootste uitdaging als bestuur is om Het Vogelnest te behouden: ervoor zorgen dat de kleuters van 2030 en 2040 ook nóg naar deze mooie plek kunnen. In mijn dromen fiets ik over 30 jaar nog steeds door Rhijnauwen, ik ben dan met pensioen en fiets om 11.00 uur s’ochtends langs om de kinderen door het hoge gras te zien rennen.

 

Barbe Messing

 

Mijn drive om mij in te zetten voor Het Vogelnest komt voort uit mijn visie dat wij gezonder & gelukkiger zijn wanneer we ons verbinden met ‘onze’ natuur. Wat mij jaren geleden raakte was de uitkomst van een onderzoek dat wanneer kinderen onder de acht jaar niet in contact waren gekomen met de natuur ze daar vervolgens geen binding meer voor ontwikkelen. Het Vogelnest biedt jaarlijks aan duizenden stadse kleuters deze kans. Voor mij een reden dus om op deze manier bij te dragen aan een duurzamere wereld. Daarnaast wordt ik gewoon ongelooflijk blij om kinderen letterlijk de ruimte te kunnen bieden om vrij te bewegen, te spelen en te ontdekken.

 

Als voorzitter van Het Vogelnest geniet ik van de uitdaging die voor ons ligt, het samen creëren, het werken aan een mooie toekomst voor Het Vogelnest. Ik hoor vaak dat het schoolreisje naar Het Vogelnest tot een van de eerste leuke herinneringen behoort. Dergelijke beleving creëren is wat ik ook doe in mijn werk als belevingsdirector en ontwerper onder de vlag Toink Creatie.

 

Hylke Koers

 

Ik ben Hylke Koers. In het dagelijks leven werk ik bij SURF aan de digitale infrastructuur voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Dat doe ik met veel plezier, maar in mijn vrije tijd doe ik ook graag iets heel anders en zet ik mij als algemeen bestuurslid in voor Het Vogelnest. Ik ben zelf opgegroeid op het platteland en heb prachtige herinneringen aan eindeloze dagen spelen in het natuur, hutten bouwen en op onderzoek uitgaan in de bossen en velden. Genieten van de natuur, dat gun ik iedereen – zeker ook de kinderen die in een drukke stad opgroeien. Ik ben zelf twee keer als begeleider met de school van mijn dochter naar Het Vogelnest geweest en was direct verkocht. Deze prachtige natuurspeelplek voor kleuters moet nog heel lang blijven bestaan, en daar zet ik mij graag voor in!

 

Judith van der Lee

 

Ik ben Judith van der Lee, sinds 2016 betrokken bij Het Vogelnest als bestuurslid en actief in het klusteam en het groenteam van Het Vogelnest. Ik werk al bijna 30 jaar in het basisonderwijs in Utrecht en heb veel affiniteit met de jonge kinderen die ons een bezoek brengen. Zelf ben ik een echt buitenmens. Ik wandel met onze hond, ik zeil, hou van tuinieren en ik kijk graag naar vogels. Ik vind het belangrijk dat kinderen uit de stad de mogelijkheid hebben om een heerlijke dag in de natuur door te brengen. Lekker kunnen struinen in het gras, spelen, ontdekken en als het de tijd van het jaar is lekker bessen of appels plukken en eten. Ik vind het belangrijk dat deze unieke plek blijft voortbestaan voor nog heel veel kleuters!

 

 

Lijkt het je leuk om het vrijwilligersteam te komen versterken? Je bent van harte welkom!

 

Heb je zin in:
• gezelligheid in een team met actieve, betrokken mensen?
• deelname aan leuke klusdagen met gratis lunch!?
• je creativiteit en ideeen inbrengen voor een mooi doel?
• meehelpen aan de verbinding van kleuters met buiten en natuur?

 

Neem dan contact met ons op! Mail naar info@hetvogelnest-utrecht.nl.