Red Het Vogelnest!

Help je mee?

Plannen

 

Het Vogelnest is al decennia lang de plek waar kinderen kunnen genieten van de natuurlijke omgeving, van het ontdekken, zich heerlijk vrij voelen, zich kunnen verwonderen over hun eigen kunnen en natuurlijk samen met klasgenoten heel veel plezier kunnen maken. Dat willen we natuurlijk nog vele jaren zo houden – maar daar is wel wat voor nodig!

 

Het gebouw is ruim een halve eeuw oud en is toe aan een grondige renovatie om weer aan de huidige eisen te voldoen. Tegelijkertijd is er ontwikkeling nodig: klassen worden groter en er zijn meer scholen die Het Vogelnest willen bezoeken. Een nieuwe en andere invulling van het buitenterrein geeft dan ruimte aan meer kinderen en zorgt er voor dat Het Vogelnest meer maanden open kan zijn. En we willen natuurlijk graag vorm geven aan de verkenning die we samen met leerkrachten en andere belanghebbenden in 2017 hebben uitgevoerd. Zo willen we er voor zorgen dat Het Vogelnest ook in de toekomst optimaal aansluit bij de wensen van scholen en hun educatieve programma’s.

 

Gebaseerd op de verkenning & visie uit 2017 hebben we vorige jaar een educatief concept en nadere ontwerpen voor de binnenruimte en buitenruimte gemaakt. Ook daarbij hebben we uiteraard nauw samengewerkt met scholen en andere partijen. Deze ontwerpen vormen de basis voor een definitief plan van aanpak dat we op dit moment aan het uitwerken zijn met architecten, ontwerpers, hoveniers, maar ook met bijvoorbeeld de gemeente. Het plan van aanpak wordt natuurlijk niet alleen bepaald door wat we zouden willen, maar ook door wat haalbaar is en daarvoor rekenen we op steun van scholen, ouders, bedrijven, fondsen – van iedereen die het belangrijk vindt dat ook de volgende generaties Utrechtse kleuters van Het Vogelnest kunnen blijven genieten.