Red Het Vogelnest!

Help je mee?

Aan de slag!

 

Het Vogelnest is al decennia lang de plek waar kinderen kunnen genieten van de natuurlijke omgeving, van het ontdekken, zich heerlijk vrij voelen, zich kunnen verwonderen over hun eigen kunnen en natuurlijk samen met klasgenoten heel veel plezier kunnen maken. Dat willen we natuurlijk nog vele jaren zo houden – maar daar is wel wat voor nodig!

 

Het gebouw is ruim een halve eeuw oud en is toe aan een grondige renovatie om weer aan de huidige eisen te voldoen. Tegelijkertijd is er ontwikkeling nodig: klassen worden groter en er zijn meer scholen die Het Vogelnest willen bezoeken. Een nieuwe en andere invulling van het buitenterrein geeft dan ruimte aan meer kinderen enzorgt er voor dat Het Vogelnest meer maanden open kan zijn. En we willen natuurlijk graag vorm geven aan de verkenning die we samen met leerkrachten en andere belanghebbenden in 2017 hebben uitgevoerd. Zo willen we er voor zorgen dat Het Vogelnest ook in de toekomst optimaal aansluit bij de wensen van scholen en hun educatieve programma’s.

 

Gebaseerd op de verkenning & visie uit 2017 hebben we vorige jaar een educatief concept en nadere ontwerpen voor de binnenruimte en buitenruimte gemaakt. Ook daarbij hebben we uiteraard nauw samengewerkt met scholen en andere partijen. Deze ontwerpen vormen de basis voor een definitief plan van aanpak dat we op dit moment aan het uitwerken zijn met architecten, ontwerpers, hoveniers, maar ook met bijvoorbeeld de gemeente. Het plan van aanpak wordt natuurlijk niet alleen bepaald door wat we zouden willen, maar ook door wat haalbaar is en daarvoor rekenen we op steun van scholen, ouders, bedrijven, fondsen – van iedereen die het belangrijk vindt dat ook de volgende generaties Utrechtse kleuters van Het Vogelnest kunnen blijven genieten.

 

 

Help je mee?

 

Het schooljaar 2019-2020 wordt het jaar van Het Vogelnest! We zijn druk bezig om allerlei acties op touw te zetten om geld in te zamelen met scholen, ouders, bedrijven, fondsen, gemeenten, goede-doelen-verenigingen, etc. etc.

 

We mikken ons daarbij in het bijzonder op scholen omdat die onze belangrijkste doelgroep zijn. De steun van scholen kan zorgen voor een versnelling en voor een grotere impact bij gemeenten en fondsen.

 

 

Wat kun jij doen?

 

Als je een school vertegenwoordigt: Laat ons weten of we op je steun kunnen rekenen via deze link!

 

Voor ouders, vrijwilligers en andere geïnteresseerden: we gaan in 2020 een crowdfundingscampagne houden en hopen dan op je bijdrage! In de tussentijd zijn goede ideeën natuurlijk altijd welkom op info@hetvogelnest-utrecht.nl

 

 

Wij steunen Het Vogelnest!

 


Vrije School Utrecht: “Al 15 jaar lang is het Vogelnest onze vaste plek voor de schoolreisjes. We zijn niet van plan dit te veranderen, het Vogelnest wordt steeds leuker en spannender!”


Peuterspeelzaal De Poeh: “Een fantastische plek waar de peuters zich heerlijk kunnen uitleven en waar het iedere keer weer ontdekken is”


Montessorischool Oog in Al: “Het Vogelnest is al sinds jaar en dag het perfecte uitje voor onze jongste kinderen.”


Apollo 11: “Al jaren bezoeken we met alle kleuters met veel plezier het Vogelnest. Ook daar krijgen ze de ruimte, om te spelen, ontdekken en ontwikkelen midden in de natuur! Een unieke plek, die niet verloren mag gaan…”


Odbs Puntenburg: “Buiten spelen in de natuur zonder beperkingen. Ravotten en genieten!”


Rafael – zml: “Ieder jaar gaan we met een aantal groepen een dag naar het Vogelnest. Voor onze leerlingen betekent dit heerlijk buiten spelen, vies worden, in de natuur zijn en genieten. Dit is aan het eind van de dag te zien aan alle gezichten die moe maar voldaan in de bus zitten.”


KBS Jan Bunnik: “Wij zijn al jaren enthousiast over de prachtige buitenspeelmogelijkheid voor onze kinderen van groep 1 en 2! Het is jaarlijks een feestje om naar toe te gaan!”


OBS De Koekoek: “Onvergetelijke schoolreisjes voor kleuters naar een plek waar je ongelooflijk fijn in de natuur kan spelen! “


OBS De Klim