Je kan je lekker nestelen

Wanneer je je goed voorbereid

Praktische informatie

Kosten en vervoer

Boeken

Je kunt je bezoek aan Het Vogelnest zelf boeken via onze Boekingskalender voor scholen.

Kosten

Het Vogelnest rekent voor scholen € 4,- per kleuter tijdens schooltijden. U ontvangt een factuur aan het einde van het seizoen. De kleuters zijn welkom van 9.00 – 14.30 uur.

Busvervoer

Wij hebben voordelige prijsafspraken gemaakt met Kassing tours busvervoer voor scholen die het Vogelnest bezoeken. De buschauffeurs van Kassing tours zijn in het bezit van de sleutels van Het Vogelnest en kennen de route.
De prijzen zijn als volgt:

 • Regiobus met 40 zitplaatsen (staan mag voor begeleiders). Kosten per bus € 275,- / € 325,- per retour .
 • Touringcar met 60 zitplaatsen. Kosten per bus € 475,- / € 525,- per retour.

De afstand tot het Vogelnest bepaalt de precieze prijs en ook de beschikking van eigen bussen.

Als je een bus wilt boeken neem dan contact op met Henk van Kassing Tours via henk@kassingtours.nl of per telefoon 030 6571616. Alle contacten over het busvervoer verlopen vervolgens direct tussen jullie en Kassing tours.

Denk aan:

 • Doorgeven wanneer je naar Het Vogelnest wilt gaan
 • Naam School
 • Contactpersoon
 • Aantal leerlingen en begeleiders
 • Tijdstip vertrek en ophalen bus
 • Praktische adres (van de school) voor het ophalen van de kleuters
 • Facturatie gegevens

Komt u met een andere busmaatschappij? Regel dan nog wel even de sleutels zie hierboven en geef de juiste route door want je kan er maar op een manier komen, bus kan niet door poort bij Stayokay of viaduct Vossegatsedijk!

 • Busroute via de Boeijelaan rijden (Utrecht Science Park)

Eigen vervoer

Mocht u gebruik willen maken van eigen vervoer dan kunt u uw voertuig parkeren op het parkeerterrein naast Theehuis Rhijnauwen en verder te voet naar Het Vogelnest gaan.
Let op: autoverkeer op de Rhijnauwenselaan zonder ontheffing is verboden. Dit geldt ook voor autoverkeer naar Het Vogelnest. Dit verbod geldt ook voor het parkeren, laden en lossen bij Het Vogelnest. Mocht u uw auto toch bij Het Vogelnest parkeren dan loopt u het risico van een bekeuring.

Sleutel

Het Vogelnest heeft geen beheerder en de sleutels van de accommodatie hebben de buschauffeurs van Kassing tours bij zich. Wanneer u met eigen vervoer of een andere busmaatschappij komt kunt u de sleutel een dag van te voren ophalen bij een van onze vrijwilligers (te bereiken via email: scholen@hetvogelnest-utrecht.nl). Dezelfde of volgende dag graag de sleutel retour.

De kleuters zijn welkom van 9.00 – 14.30 uur.

Op Het Vogelnest

Hierbij enkele praktische tips voor het verblijf op Het Vogelnest. Zodra de boeking bij Het Vogelnest is bevestigd denk aan…

…kamperen 😉

Neem zelf eten en drinken mee. Onze keukeninventaris is sober, maar het hoognodige is er. Bekers en bordjes zijn aanwezig. Een voorraadje huishoudelijke artikelen zoals vaatdoekjes, afwasmiddel, toiletpapier etc. ligt in de kast in de grote w.c. Er zijn echter geen handdoeken en theedoeken aanwezig, deze dient u zelf mee te nemen.

Schoonmaak etc.

Het Vogelnest draait alleen op vrijwilligers. Wij hebben geen beroepskrachten in dienst en er is dus ook geen beheerder aanwezig. Daarom verzoeken wij u dan ook dringend bij vertrek goed af te sluiten en de checklist na te lopen:

 • te controleren of de verwarming en/of de verlichting uit is
 • de deuren en het hek gesloten zijn
 • alles (dus ook het buitenspelmateriaal) opgeruimd is
 • schoon achtergelaten voor de volgende bezoekende school met hun leerlingen
 • eigen afval meenemen (er komt geen vuilniswagen op Het Vogelnest)

Mankeert er iets: stuur een e-mail bericht naar info@hetvogelnest-utrecht.nl.

Schroom niet gebruik te maken de e-mail. Vermeld niet alleen leuke dingen, maar vermeldt ook datgene wat u niet bevalt. Het bestuur zal proberen er zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Materiaal

Het kan gebeuren dat er per ongeluk materiaal wat aan Het Vogelnest toebehoort op school terecht is gekomen, neem dan even contact met ons op.

Stichting Het Vogelnest is niet aansprakelijk voor diefstal of verlies van uw eigendommen tijdens het bezoek aan het Vogelnest.

Verboden te roken

In en om Het Vogelnest mag niet gerookt worden. Deze regel geldt niet alleen voor de begeleidende leerkrachten maar ook voor stagiaires en ouders.

Extra aanbod

Boswachters en/of boerderijbezoek

Indien u gebruik wilt maken van het programma van de boswachters, dan kunt u dit aanvragen bij de boswachters zelf. Het telefoonnummer is: 06 53 32 18 84.

De laatste tijd horen wij dat diverse scholen gebruik maken van de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan boerderij de Zonnewijzer. Mocht u interesse hebben in een bezoek aan deze boerderij dan kunt u contact opnemen met boerin Miranda van Leeuwen 06 12 43 52 19 of neem een kijkje op de website: www.boerderijdezonnewijzer.nl

Afzeggingen ivm slecht weer

Het Vogelnest afzeggen

Bij zeer slecht weer kunt u telefonisch afmelden tot uiterlijk 1 werkdag voor het bezoek en vóór 11:00 via een email aan scholen@hetvogelnest-utrecht.nl.

De bus afzeggen

Wanneer u afspraken heeft gemaakt voor busvervoer dient u zo spoedig mogelijk af te melden.  Bij niet tijdige afmelding zullen zij de kosten voor de bus in rekening brengen.

De boswachter en andere partijen afmelden

Als er een afspraak met de boswachter is gemaakt dient u natuurlijk zelf de boswachter hiervan in kennis te stellen. Het telefoonnummer is: 06 53 32 18 84.

Het Vogelnest wenst u een fijne dag!