TITLE

DESCRIPTION

Ons team

 

Kleuterrecreatieoord Het Vogelnest wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers: de Nestelaars

 

Zij zijn zich bewust van het belang van kinderen en natuur. Maar iedereen die meehelpt heeft ook zijn eigen drijfveren.

Zo wil de een heerlijk buiten tuinieren en klussen. Want de kleuters gebruiken het terrein, het pand en de speelobjecten intensief. Dat vraagt geregeld om onderhoud en reparaties.

Een ander loopt weer warm voor het contact met de scholen. Het opstellen van roosters, standby staan met de telefoon, brieven versturen.

En weer anderen komen voor de gezelligheid en de goede sfeer, bijvoorbeeld tijdens de klusdagen die een aantal keer per jaar plaatsvinden. Samen de schouders er onder!

Allemaal dragen ze bij aan het groter geheel!

 

 

Er zijn verschillende commissies waar Nestelaars aan kunnen deelnemen

 

Commissie ‘visie’: de bestuursleden buigen zich over de organisatiestructuur en zorgen dat deze weer helemaal van deze tijd is. Verbonden met de doelen van nu.

Commissie ‘hart’ houdt zich bezig met het toegankelijk maken van de communicatie met de scholen. Handige systemen, zodat de administratie, de adressen en de roosters beschikbaar zijn voor alle betrokkenen. Een digitaal, efficiënt systeem.

Commissie ‘verbinding’ houdt zich bezig met het zoeken naar uitbreiding van handen en financiën. Het aantal vrijwilligers is sinds 2014 weer wat gegroeid, gelukkig, maar er is veel te doen. Met name bij het onderhoud aan pand, binnen en buiten, het terrein en de speeltoestellen. Maar ook de dagelijkse organisatie van de scholen, roosters maken en de administratie zijn belangrijke klussen. Communicatie via website, nieuwsbrieven en social media wordt opgezet. De commissie kijkt ook naar landelijke dagen zoals NL Doet en hoe Het Vogelnest daarop kan meeliften.

Commissie ‘ondersteuning’ houdt zich bezig met het onderhoud van de binnen- en buitenruimte. Het meubilair en de spelmaterialen horen daar bij. Ook waarborgt deze commissie de veiligheid op het terrein. Zo zijn alle speeltoestellen gecertificeerd en zorgt de commissie voor de nodige verzekeringen en EHBO-materialen.

 

 

Lijkt het je leuk om het vrijwilligersteam te komen versterken? Je bent van harte welkom!

 

Heb je zin in:
• gezelligheid in een team met actieve, betrokken mensen?
• deelname aan leuke klusdagen met gratis lunch!?
• je creativiteit en ideeen inbrengen voor een mooi doel?
• meehelpen aan de verbinding van kleuters met buiten en natuur?

 

Neem dan contact met ons op! Mail naar info@hetvogelnest-utrecht.nl.